BACK

Μαύρο Ριζότο

Μια συνταγή για δροσερή σαλάτα με πολλές βιταμίνες από το υπέροχο βιβλίο "Ιταλία- Εξαιρετικές γεύσεις της Μεσογείου" των εκδόσεων Καστανιώτη
Στο βιβλίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά την συνταγή με φωτογραφίες βήμα βήμα.

Το ριζότο με σουπιές μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα, και έχει ντελικάτη γεύση. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

300 γρ. σουπιές μικρές 
400 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 lt ζωμός ψαριού (από διάφορα ψάρια που έχετε βράσει)
1/2  κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 σάκο μελάνι από τις σουπιές
60 γρ. παρμεζάνα
1 ποτήρι λευκό κρασί

100 γρ.  βούτυρο φρέσκο
150 ml  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι 

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά τις σουπιές κάτω από τρεχούμενο νερό. Αφαιρούμε το κόκκαλο και τα σακουλάκια με το μελάνι, αν υπάρχουν,  και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις σουπιές σε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 5 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε στο ρύζι σιγά σιγά 1 λίτρο ζωμό από ψάρι. Το αφήνουμε να βράσει για 18 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι. 

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε τις σουπιές. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τέλος το σκόρδο.
Προσθέτουμε το μελάνι κι ανακατεύουμε. Με ξύλινη κουτάλα τις αναμειγνύουμε προσεκτικά με το ρύζι. Πασπαλίζουμε το ρύζι με την παρμεζάνα.
Προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Γαρνίρουμε τα πιάτα με μαϊντανό και ντοματάκια τσέρι. 

Tips

Καλό είναι να φοράτε γάντια όταν καθαρίζετε τις σουπιές. Πάντως κυκλοφορεί στην αγορά και έτοιμο μελάνι συσκευασμένο αν θέλετε να δώσετε τις σουπιές στον ψαρομανάβη να τις καθαρίσει.