BACK

Μαριναρισμένα λαχανικά σχάρας με μοτσαρέλα

Η καλή ποιότητα των υλικών είναι απαραίτητη για αυτη τη συνταγή. Γι αυτο καλό θα ήταν να επιλέξετε λαχανικά από την βιολογική λαϊκή της γειτονιάς σας. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 φλιτζάνι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
½ κουταλάκι τον γλυκού μπούκοβο
6 μέτρια κολοκυθάκια (1/2 κιλό σύνολο), κομμένο το καθένα σε τέσσερις μακρόστενες φέτες
4 μακρόστενες μελιτζάνες (1/2 κιλό σύνολο) κομμένες σε 4 φέτες η καθεμία
4 μέτριες πιπεριές, η καθεμία κομμένη σε 6 λωρίδες
2 μπαλάκια μοτσαρέλα φρέσκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

Οδηγίες:

Χτυπάμε το λάδι, το δυόσμο, το βασιλικό, το σκόρδο και το μπούκοβο όλα μαζί. Ανάβουμε τη σχάρα ή το γκριλ. Αλείφουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε ένα δοχείο μαζί με τις φέτες μοτσαρέλας. Περιχύνουμε με τη μαρινάρα και τα αφήνουμε για 6 ώρες.

Σερβίρουμε ως εξής: Σε μια πιατέλα στρώνουμε τα λαχανικά και ενδιάμεσά τους τις φέτες μοτσαρέλας. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: