BACK

Λαλάγγια

Όσοι τα γνωρίζουν τα λατρεύουν. Όσοι δεν τα γνωρίζουν πρέπει επειγόντως να τα μάθουν! Το πιο δημοφιλές σνακ της Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα της Μεσσηνίας και της Λακωνίας. Συνδυάζονται θαυμάσια με το παραδοσιακό μανιάτικο αλμυρό τυρί, τη σφέλα , αλλά και με την κλασική φέτα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 κύβο ξερή μαγιά
1 κ.γλ. στάχτη (τη βράζουμε σε ένα ποτήρι νερό, το αφήνουμε να κρυώσει, κατακάθεται και το σουρώνουμε. Έτσι χρησιμοποιούμε μόνο το νερό.)
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1 κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη

Οδηγίες:

1. Τρίβουμε το μισό αλεύρι με το λάδι μέχρι να σκουρύνει το αλεύρι, ώστε να γίνουν τα λαλάγγια τραγανά.

2. Λιώνουμε τη μαγιά σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε στο μείγμα του αλευριού. Ζυμώνουμε λίγο ώσπου να γίνει εύπλαστη η ζύμη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν όλη νύχτα.

3. Την επομένη το πρωί ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά σε μια σφιχτή ζύμη. Την αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει (60-120 λεπτά)

4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά στρογγυλά κομματάκια τα οποία πλάθουμε σε λεπτά κορδόνια

5. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

 

.