BACK

Λαγός με αφροδισιακή σάλτσα

Λαγός με μια σάλτσα με "απρόσμενα" αποτελέσματα! Η τέλεια συνταγή για 2 άτομα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 μερίδες λαγό
1/2 ποτήρι κρασί
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα
2 κρόκους βρασμένων αυγών
λίγο μαϊντανό
λίγο σέλινο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ξίδι ή balsamico
1 πρέζα κόλιανδρο
1 πρέζα σινάπι
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
αρκετό πιπέρι"

Οδηγίες:

Πλένουμε, κόβουμε και αφήνουμε τον λαγό για 2 ώρες στο κρασί. Στη συνέχεια, τον βάζουμε σ' ένα ταψάκι, όπου προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Τον σκεπάζουμε καλά και τον ψήνουμε στο φούρνο για 3 ώρες περίπου.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: αρχικά ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σέλινο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους, το σέλινο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το σινάπι, το ξίδι, το αλάτι, αρκετό πιπέρι και λίγο νερό. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου μισή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τον λαγό περιχύνοντας τον με τη σάλτσα.

Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: