BACK

Λαδοκούλουρα

ή μήπως κρασοκούλουρα; Όπως και να 'χει αυτά τα κουλουράκια θα τα θυμάστε για καιρό! Αφράτα, μυρωδάτα και τόσο νόστιμα!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 φλ.  ελαιόλαδο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. φρέσκος χυμό πορτοκαλιού
1 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
1 κ.γλ.  μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
1/2 φλ. καρύδια χοντροαλεσμένα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 110º C.

1. Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, το κρασί και διαλύουμε τη ζάχαρη και το μέλι.

2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, την κανέλα, το γλυκάνισο και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά, πριν βράσει.

3. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά. 

4. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, που έχουμε αλείψει με λάδι.

5. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.

6. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσουν.

Διατηρούνται σε δροσερό μέρος κλεισμένα αεροστεγώς.