BACK

Κυδώνι ζελέ

Ένα ιδιαίτερο γλυκό που εκμεταλλεύεται την υψηλή ποσότητα πηκτίνης που περιέχει το κυδώνι. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (1 vote)

Συστατικά:

1,5 κιλό κυδώνια πολύ ώριμα
5 κόκκοι πιπέρι
ζάχαρη
χυμός λεμονιού

Οδηγίες:

Την προηγούμενη ημέρα

1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια σε φέτες.

2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 10 lt νερό και το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά μέχρι τα κυδώνια να μαλακώσουν πολύ.

3. Βουτάμε σε βραστό νερό μια πετσέτα, τη στύβουμε και την απλώνουμε σ' ένα σουρωτήρι. Βάζουμε το σουρωτήρι πάνω σε μια σαλατιέρα, όπου σουρώνουμε τη σάρκα των κυδωνιών και την αφήνουμε να στραγγίξει για 12 ώρες το λιγότερο.

Την ίδια ημέρα

 

1. Ζεματάμε με βραστό νερό τα βάζα για να τα αποστειρώσουμε. Πετάμε τη σάρκα, μετράμε την ποσότητα του χυμού που βγήκε από τα κυδώνια και την αδειάζουμε μέσα σε μια λεκάνη για μαρμελάδα.

2, Προσθέτουμε 350 γρ. ζάχαρη και 1 κ.σ.  χυμό λεμονιού ανά 0,5lt.

3. Ανακατεύουμε και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σιρόπι να γίνει ομοιογενές.

4. Το βράζουμε για 10 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε.

5. Σουρώνουμε πολλές φορές: δεν πρέπει να μείνει κανένα σκουπίδι.

6. Γεμίζουμε τα βάζα, τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε για 24 ώρες.

Tips

Με όμορφο άρωμα, που μπορείτε αν θέλετε να το ενισχύσετε με ένα κλαράκι αρμπαρόριζας στο βράσιμο, ταιριάζει πολύ με γιαούρτι ή και παγωτό.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: