BACK

Κρεμμύδια τηγανητά με κουρκούτι

Ροδέλες κρεμμυδιού ή αγγλιστί onion rings! Από τα ορεκτικά που έχουν καθιερωθεί ως "αμερικανιές", αλλά με γνήσια μεσογειακά συστατικά, ιδανικό για κάτι εύκολο και γρήγορο "για να τσιμπάμε μπροστά στην τηλεόραση". Φτιάξτε και ένα ντιπ με γιαούρτι και δυόσμο και θα έχετε τον καλύτερο συνδυασμό!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (6 votes)

Συστατικά:

3 μεγάλα κρεμμύδια
1 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. μπίρα
1 αβγό
νερό ή σόδα όσο χρειάζεται
αλάτι & πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες:

1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες πάχους 1 εκ.

2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, την μπίρα και το αβγό. Το κουρκούτι πρέπει να είναι πηχτό, αλλά αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγη σόδα.

3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή στη φριτέζα

4. Βουτάμε τις ροδέλες στο κουρκούτι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να αποκτήσουν τραγανή υφή.

Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

 

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: