BACK

Κρέμα Καζάν Ντιπί - Ταβούκ γκιοκσού - ο πάτος του καζανιού

Αυτό είναι σίγουρα ένα περίεργο επιδόρπιο, αλλά μαρτυρίες λένε ότι είναι η καλύτερη κρέμα που έχετε δοκιμάσει!

Η υφή του πρέπει να είναι μεστή αλλά όχι πολύ σφιχτή. Τα κομματάκια κοτόπουλο πρέπει να είναι ξεφτισμένα πολύ καλά ώστε να περνούν  απαρατήρητα.

Θα πρέπει να το δοκιμάσετε φτιαγμένο από ένα  γνώστη μάγειρα.  Τολμήστε,  το θα μείνετε ενθουσιασμένοι  ! !

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.1 (8 votes)

Συστατικά:

350 γρ πολύ φρέσκο στήθος κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκκαλα
1200 ml γάλα
200 γρ  ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας ριζάλευρο

Οδηγίες:

1. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα  γεμάτη με νερό και αφήστε το να βράσει. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί.

2. Αφήστε  το κοτόπουλο  να στεγνώσει πολύ καλά και τρίψτε το ανάμεσα στίς παλάμες σας  για να γίνει πολύ  λεπτές κλωστές.

3. Ανακατεύουμε το ριζάλευρο με λίγο κρύο γάλα. Προσθέτουμε  τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε. Μόλις το μίγμα φθάσει το σημείο βρασμού του, προσθέτουμε  το ριζάλευρο σιγά σιγά και ανακατώνουμε καλά.
4 Μόλις το μείγμα αρχίζει να πήζει, προσθέστε τα νήματα κοτόπουλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει εντελώς.
5. Ρίχνετε το μίγμα σε ένα ταψί και ψηνετε από κάτω για 5-10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να καίγεται ο πάτος .
6. Αφήστε το καζάν ντιπί Τaouk Oksu να κρυώσει  και σερβίρετε από εκεί.

 

Συνταγή από το εστιατόριο Pandeli   www.pandeli.gr