BACK

Κρέμα καραμελέ με φράουλα

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της κρέμας καραμελέ που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας κάθε άνοιξη!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

600 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
4 αυγά
230 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
90 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες:

Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας νερό. Τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα σκούρας καραμέλας. Μοιράζουμε αμέσως την καραμέλα σε 7 ατομικές φορμίτσες της κρεμ καραμελέ. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στα αυγά που προηγουμένως τα έχουμε ελαφρώς χτυπήσει. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις φορμίτσες. Τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί με νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Πιέζουμε λίγο την κρέμα γύρω-γύρω κοντά στα τοιχώματα της φόρμας και αναποδογυρίζουμε απότομα σε πιατάκι ή σε μπολ.

Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: