BACK

Κοκκινόψαρο με μαγιονέζα και άνηθο

Αυτή η συνταγή είναι για κατεψυγμένο κοκκινόψαρο, αλλα μπορείτε να την προσαρμόσετε φτιάχνοντας την με φρέσκα ψάρια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

• 1000 γρ κοκκινόψαρο ολόκληρο χωρίς κεφάλι
• 1 μέτριο καρότο κομμένο στη μέση
• 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
• 4-5 κλωνάρια σέλινο
• 2 μέτριες πατάτες κομμένες στα 4
• 1 φύλλο δάφνης
• αλάτι, πιπέρι
• ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 1 κουτ. τσαγιού μουστάρδα
• 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
• 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

1. Ξεπαγώνετε το ψάρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Το πλένετε , το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνετε .
2. Βράζετε σε μέτρια κατσαρόλα 4 φλιτζάνια νερό και ρίχνετε το καρότο , το κρεμμύδι, το σέλινο, τη δάφνη και λίγο αλάτι. Τα σιγοβράζετε για 7΄ και προσθέτετε τις πατάτες, το ψάρι, το λάδι, και αλατοπίπερο. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 12΄-13΄ περίπου μέχρι να γίνει το ψάρι.
3. Βγάζετε από την κατσαρόλα , με τρυπητή κουτάλα, το ψάρι και τα λαχανικά , τα σουρώνετε και τα κόβετε σε μέτριους κύβους. Καθαρίζετε και το ψάρι όταν κρυώσει.
4. Σερβίρετε το κοκκινόψαρο στη μέση μιας πιατέλας και βάζετε γύρω-γύρω τα λαχανικά.
5. Αναμιγνύετε την μαγιονέζα με την μουστάρδα και τον άνηθο και συνοδεύετε με την σάλτσα το φαγητό

Tips

Ο ζωμός που έβρασε το ψάρι και τα λαχανικά μπορεί να μείνει στην θήκη για τα παγάκια μέσα στην κατάψυξη για να χρησιμοποιηθεί σε άλλη συνταγή για ψάρια.