BACK

Κόκκινες δροσερές πιπεριές

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (1 vote)

Συστατικά:

4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
100 γρ. τόνο (σε κονσέρβα με ελαιόλαδο), στραγγισμένο
15 πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια, καβουρντισμένα
πιπέρι
χυμό από ½ λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη

Οδηγίες:

Ψήνετε τις πιπεριές στο φούρνο μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.

Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και καθαρίζετε τα σπόρια. Τώρα  κόβετε τις πιπεριές σε φέτες κατά μήκος.

Παίρνετε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύετε το ξύσμα λεμονιού, τον τόνο, τις ελιές και τα κουκουνάρια. Βάζετε μαύρο πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού.

Παίρνετε λίγο γέμιση με ένα κουταλάκι, τo απλώνετε στη μία άκρη από την πιπεριά, και τυλίγετε. Συνεχίζετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες.

Τέλος, ρίχνετε λίγες σταγόνες λάδι και λίγη ρίγανη. Αφήστε τις πιπεριές στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θέλετε να τις σερβίρετε.


Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Esther Sarphatie-Ανδρεάδη   Γεύσεις από τον κόσμο της Esther

Εκδόσεις Φερενίκη.