BACK

Κέικ με γέμιση σοκολάτας

Απίθανος συνδυασμός σοκολάτας με...σοκολάτα! Κέικ με κακάο σε τέσσερις στρώσεις και στα ενδιάμεσα, κρέμα σοκολάτας! ΤΙ άλλο να ζητήσει κανείς;

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

75 γρ βούτυρο
1/2/ κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας
8 αβγά
1 1/3 φλ. ζάχαρη
2/3 φλ. κακάο σε σκόνη
1 φλ. αλεύρι για όλες τς χρήσεις

Γέμιση
375 γρ σκούρα κουβερτούρα, σε κομματάκια
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
155 γρ. βούτυρο

Οδηγίες:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C .
1. Στρώνουμε τις βάσεις σε 2 στρογγυλές φόρμες για κέικ, των 20 εκ., με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Λιώνουμε το βούτυρο και τη βανίλια σε κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη,  μέχρι να γίνουν ένα λείο κρεμώδες μείγμα τριπλάσιο σε όγκο.


4. Κοσκινίζουμε το κακάο και το αλέυρι 2 φορές
5. Προσθέτουμε το κακάο και το αλεύρι στο μείγμα των αβγών και βάζουμε και το μείγμα βουτύρου. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
6. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι τα κέικ να ξεκολλήσουν από τα πλαϊνά της φόρμας. Αφήνουμε  να κρυώσουν μέσα στις φόρμες.
7. Κόβουμε κάθε κέικ στη μέση οριζόντια.


8. Για  τη γέμιση, βάζουμε τη σοκολάτα, την κρέμα και το βούτυρο σε κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν λεία.
9. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. 
10. Χτυπάμε στο μίξερ καλά μέχρι να φουσκώσουν.


11. Βάζουμε 1 στρώμα κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε τη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα στρώματα και τη γέμιση.

Tips

Φυσικά μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς για την παρασκευή της γέμισης και να προσθέσετε πολύχρωμα καραμελάκια, φρούτα ή ότι άλλο φανταστείτε!