BACK

Κέικ εσπρέσσο

Ένα καταπληκτικό κέικ για "μεγάλους" που συνδυάζεται τέλεια με ένα ωραίο παγωτό βανίλια. Προσέξτε γιατί έχει σημασία να μην το παραψήσετε! Καλή σας απόλαυση! 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (5 votes)

Συστατικά:

250 γρ. σοκολάτα τριμμένη
1 1/4 φλ. βούτυρο σε κομματάκια
3/4 φλ. αλεσμένοι κόκκοι εσπρέσσο
3 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη
1 3/4 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κ.γλ. γλυκού αλάτι
1 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
6 αβγά
1 3/4 φλ. αλεύρι

 

για το γλάσο μόκας

110 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. βούτυρο μαλακό
1 ½ κ.σ. νεσκαφέ ανακατεμένο με
1 κ.σ. χλιαρό νερό

 

Οδηγίες:

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C.

1.  Λιώνουμε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά τη ζάχαρη και τον καφέ με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

3. Αυξάνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε διαδοχικά τη σοκολάτα, τα καρύδια, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να αναμιχθούν καλά.

4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά μετά από το καθένα.

5. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλα από κάτω προς τα πάνω μέχρι να αναμειχθεί πολύ καλά.

6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα μας πολύ καλά.

7, Ψήνουμε για 60 λεπτά, μέχρι το κέντρο να φαίνεται ότι έχει μόλις ψηθεί δοκιμάζοντας με ένα μαχαίρι στη μέση του κέικ. Αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο, αλλιώς ψήστε λίγα λεπτά ακόμα

8, Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε το λίγο μέσα στη φόρμα και μετά βάλτε το πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

 

Για το γλάσο.
Χτυπάμε την άχνη με το βούτυρο να ενωθούν.
Προσθέτουμε το μείγμα καφέ με νερό και χτυπάμε λίγο ακόμη.

 

Καλύπτουμε το κέικ με το μείγμα και στολίζουμε

 

Tips

Διαλέξτε γλάσο καφέ που θα εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο. Διακοσμήστε το και με σταγόνες σοκολάτας.