BACK

Κεφτεδάκια τηγανητά

Κλασσική συνταγή αγαπημένη των παιδιών.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (3 votes)

Συστατικά:

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
20 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
10 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
20 γρ. ελαιόλαδο
1 αβγό
αλάτι & λευκό πιπέρι, κατά προτίμηση
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
νερό

Οδηγίες:

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τη γαλέτα με το νερό και την κρέμα. Αφήνουμε το μίγμα για λίγο να σταθεί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε στο μίγμα το αβγό, το καρύκευμα και τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά τον κιμά μέχρι να αφρατέψει. Βρέχουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια.

Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι από όλες τις μεριές. Τα μικρά κεφτεδάκια γίνονται σε 3-5 λεπτά ενώ τα μεγαλύτερα σε 5-8 λεπτά.

Σερβίρουμε με πατάτες ή τριμμένα καρότα. Επίσης, σε ένα μικρό μπολάκι σερβίρουμε μαρμελάδα με βατόμουρα της Βόρειας Ευρώπης, η οποία ταιριάζει πολύ μ' αυτό το πιάτο.

Τη συνταγή αυτή θα τη βρούμε στο καινούργιο βιβλίο που επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Παπανδρέου   Οι διάσημες συνταγές του κόσμου   των εκδόσεων   Le Monde