BACK

Κατσικάκι με αγριόρυζο

Μια εύκολη συνταγή, με το ανεκτίμητα γευστικό κρέας από κατσίκι. Ακόμα κι αν δεν έχετε κανονίσει κάτι, μπορείτε εύκολα να καλέσετε κόσμο στο σπίτι για Τσικνοπέμπτη, απόκριες γενικά ή ακόμα και μια καθημερινή μετά τη δουλειά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.7 (3 votes)

Συστατικά:

1 ½ κιλό μπουτάκι κατσικίσιο κομμένο σε μερίδες
1 ποτηράκι κονιάκ
χυμό ενός λεμονιού
200 γρ. ελαιόλαδο
2 φλ. αγριόρυζο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

1. Ροδίζουμε καλά τις μερίδες από το κατσικάκι στο καυτό λάδι.

2. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κονιάκ

3. Προσθέτουμε το λεμόνι και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Το αφήνουμε να σιγοβράζει για 50 λεπτά μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να εξατμιστεί το νερό.

4. Βράζουμε το ρύζι χωριστά (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας).


Σε πιατέλα βάζουμε το κρέας στο κέντρο, γύρω γύρω το ρύζι και περιχύνουμε με τη σάλτσα του κρέατος.