BACK

Καρότα με κρέμα γάλακτος και βούτυρο

Εντυπωσιακό πιάτο με βελούδινη γεύση και αρώματα γλυκάνισου, ιδανικό για σερβίρισμα σε μπουφέ ή ως συνοδευτικό σε λευκό ψητό κρέας. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (4 votes)

Συστατικά:

800 γρ. καρότα
80 γρ.  βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
1 μικρό μάτσο σγουρό μαϊντανό
1 κ.γλ. γλυκάνισο

αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε  τα καρότα σε μια κατσαρόλα με αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τον γλυκάνισο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με χοντρό φρεσκοκομμένο πιπέρι και τον σγουρό μαϊντανό.