BACK

Καλαμάρι με σπανάκι

Κλασσική συνταγή για τους λάτρεις των θαλασσινών, αλλά και για την περίοδο της νηστείας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

800 γρ. σπανάκι
1300 γρ. καλαμαράκια ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
1 φλ. ελαιόλαδο
2 καυτερές πιπερίτσες
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 μέτριες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι
  • Ζεματίζουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά, αδειάζουμε στο σουρωτήρι και πιέζουμε με τα χέρια μας για να αφήσει τα νερά του. Αλατίζουμε και πιέζουμε με ξύλινη σπάτουλα. Αφήνουμε έτσι να στραγγίσει για λίγη ώρα.
  • Καθαρίζουμε στο μεταξύ τα καλαμαράκια, ξεπλένουμε, στραγγίζουμε.

 

1. Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά τα καλαμαράκια μαζί με τις καυτερές πιπερίτσες για 5 λεπτά, κουνώντας το τηγάνι από τη λαβή του και ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα.

2. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέσα σε μαντεμένια κατσαρόλα και ροδίζουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι για 5-7 λεπτά.

3. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5-6 λεπτά.

4. Μεταφέρουμε το σπανάκι στο τηγάνι με τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε

5. Προσθέτουμε τις ντομάτες σε ροδέλες, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15-18 λεπτά.