BACK

Καλαμαράκια στο φούρνο

Μια πρωτότυπη συνταγή για καλαμαράκια που θα σας ξαφνιάσει. Με φαντασία ακόμα και η νηστεία μπορεί να γίνει πολύ ενδιαφέρουσα! Μπορείτε να τα σερβίρετε με σαλάτα εποχής ή να τα συνοδεύσετε με σπυρωτό πιλάφι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (8 votes)

Συστατικά:

1 κιλό καλαμαράκια
2 κρεμμύδια
1/2 μαρούλι
2 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλες ντομάτες χωρίς τα σπόρια
αλάτι & μαύρο πιπέρι
2 φέτες ψωμιού χωρίς την κόρα σε ψίχουλα
1 φλ. λάδι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολυ καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες περίπου 10εκ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα καλαμαράκια και τα  κρεμμύδια σε φετάκια καθώς και το μαρούλι σε φαρδιές λωρίδες.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, αλάτι, μαύρο πιπέρι, το ψωμί και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τα καλαμάρια και περιχύνουμε με το λάδι.

Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μιάμιση ώρα, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Tips

Σε πολύ ψιλό τρίφτη ξύστε 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού και βάλτε το μέσα στο λάδι, πριν το ρίξετε πάνω στο φαγητό.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: