BACK

Γεμιστές μελιτζάνες με φέτα και βασιλικό

Μια εύκολη συνταγή με μελιτζάνες, αλλά πάντα τόσο γευστική! Τα αρώματα από το βασιλικό αναδεικνύουν ακόμα πιο πολύ την τρυφερή και νόστιμη σάρκα της μελιτζάνας. Η φέτα πιστός οπαδός του λαχανικού κάνει το καλύτερο πάντρεμα! Το πιάτο αυτό τρώγεται πολύ στη Χίο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.7 (6 votes)

Συστατικά:

4 μελιτζάνες
6 κ.σ. φέτα σκληρή, κομμένη σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ή 1 κ.γλ. ξερό

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C

1. Ψήνουμε στο φούρνο τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν πολύ από όλες τις μεριές.

2. Κάνουμε μία τομή κατά μήκος σε κάθε μελιτζάνα, για να επιτρέψουμε τα υγρά να φύγουν.

3. Ανακατεύουμε τη φέτα, το μαϊντανό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ.

4. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη γέμιση από το μπωλ. Κλείνουμε τις μελιτζάνες και τις ξανατοποθετούμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η φέτα.


Σερβίρουμε τις μελιτζάνες ανοιχτές, αμέσως μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο.

Tips

Δοκιμάστε να φτιάξετε το ίδιο πιάτο με λευκές μελιτζάνες Σαντορίνης
Προέλευση:
Ειδικές κατηγορίες: