BACK

Γεμιστά αυγά με τόνο, κάππαρη και αγγουράκι τουρσί

Ένα νόστιμο ορεκτικό που αρέσει πολύ και στα παιδιά! Επίσης ένας ευκολότατος τρόπος να χρησιμοποιήσετε τα αυγά του Πάσχα. Γίνεται και ωραία γέμιση για σάντουιτς. Δοκιμάστε το!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (1 vote)

Συστατικά:

8 αυγά σφιχτά
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
4-5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
2 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.γλ. μουστάρδα απαλή
μερικά φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στη μέση (από την κορυφή προς τη βάση).

Βγάζουμε προσεχτικά τους κρόκους σε ένα μπολ.

Σπάμε τους κρόκους με ένα πιρούνι να γίνουν λεπτό τρίμμα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ομοιόμορφο μείγμα και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Αν η γέμιση είναι πολύ στεγνή, προσθέστε λίγο ακόμη γιαούρτι ή μαγιονέζα.

Τοποθετούμε τα ασπράδια ακτινωτά σε μια πιατέλα και τα γεμίζουμε με το μείγμα.

Στολίζουμε με φυλλαράκια μαϊντανού και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον πριν τα σερβίρουμε.


Διατηρούνται για 1-2 μέρες στο ψυγείο.