BACK

Γαύρος με λεμόνι και ρίγανη στο φούρνο

Ένα πιάτο εύκολο, νόστιμο και ξεχωριστό που αποτελεί τον καλύτερο μεζέ για ουζάκι ή και ένα θρεπτικό και αρωματικό κυρίως.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (5 votes)

Συστατικά:

1 κιλό γαύρο
3 σκελίδες σκόρδο
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.γλ.  ρίγανη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C.

1. Πλένουμε το γαύρο και αφαιρούμε το κεφάλι και το κόκαλο.

2. Απλώνουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε όλα τα υλικά, απλώνοντάς τα ομοιόμορφα.

3. Τοποθετούμε το ταψί μας στον φούρνο που έχουμε ήδη προθερμάνει και αφήνουμε τον γαύρο να ψηθεί για 45 λεπτά.