BACK

Γαύρος μαριναρισμένος με δυόσμο και φρέσκια ρίγανη

Ο καλύτερος μεζές για ούζο ειδικά αν βρίσκεσαι κάπου στις Κυκλάδες και σε λούζει ο ήλιος και η θάλασσα! Η καλύτερη συνοδεία του είναι μια σαλάτα κολοκυθιών: τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, ψιλοκόβουμε λίγη ρόκα και τα ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Στην υγειά μας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (5 votes)

Συστατικά:

500 γρ. γαύρο
1 μάτσάκι δυόσμο
1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. χυμό λεμονιού
αλάτι

 

Οδηγίες:

1. Φιλετάρουμε το γαύρο ξεχωρίζοντας το κεντρικό κόκαλο από το σώμα με το ειδικό εργαλείο ή με λεπτό μαχαίρι.

2. Ξεπλένουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίζουν.

3. Απλώνουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο.

4. Τα ξεπλένουμε καλά.

5. Τοποθετούμε τα φιλέτα στο δοχείο που θα τα συντηρήσουμε και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο τον χυμό λεμονιού τη ρίγανη και το δυόσμο ψιλοκομμένο.

Είναι έτοιμα για σερβίρισμα σε 2 ημέρες.