BACK

Γαλέος στο φούρνο με ντομάτες & κάπαρη

Υπέροχο ψάρι αλά Σπετσιώτα με γεύσεις Κυκλαδίτικες.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 ½ κιλό γαλέος σε φέτες
3-4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες ώριμες σφιχτές ντομάτες
4 κουταλιές κάπαρη
1 κουταλιά μπούκοβο ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά ρίγανη
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
2-3 κλωνάρια βασιλικό

Οδηγίες:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε σε ένα πιρέξ τις πατάτες, ανακατεύετε με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το σκόρδο. Ανακατεύετε και προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και την κάπαρη.

Βράζετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το κρασί. Μόλις πάρει βράση το κατεβάζετε από την φωτιά και δοκιμάζετε την γεύση που πρέπει να είναι δυνατή.

Βγάζετε το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο και αδειάζεται 2-3 κουταλιές σάλτσα πάνω στις πατάτες.

Ύστερα στρώνετε τις φέτες γαλέου, περιχύνετε την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνετε για 30 περίπου λεπτά.

Αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει, στολίζετε με βασιλικό και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.