BACK

Φιλετάκια με ντομάτα και τυρί

Ένα όμορφο πιάτο με αρώματα Γαλλίας ένεκα του βουτύρου. Η γραβιέρα δίνει τη νοστιμιά της ενώ η ντομάτα εμπλουτίζει με υγρά το κρέας και δεν το αφήνει να στεγνώσει. Παρ' όλα αυτά προσέξτε να μην παραψήσετε τα φιλέτα σας και αλλοιώσετε τη γεύση του καλύτερου κομματιού του μοσχαρίσιου κρέατος!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 μπον φιλέ μοσχαρίσιο κομμένο σε φέτες
150 γρ φρέσκο βούτυρο
ισάριθμες με τα φιλέτα φέτες γραβιέρα
ισάριθμες λεπτές φέτες ντομάτας
½ κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε ελαφρά το πολύ για 3 λεπτά από κάθε πλευρά στη μισή ποσότητα βουτύρου που έχουμε κάψει.

2. Στο υπόλοιπο βούτυρο τηγανίζουμε τα μανιτάρια.

3. Τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα σκεύος πυρέξ.

4. Βάζουμε από πάνω σε κάθε κομμάτι 1 φέτα γραβιέρα, 1 φέτα ντομάτα και 2-3 φύλλα μαϊντανού.

5. Ανάμεσα ρίχνουμε τα τηγανισμένα μανιτάρια, τα οποία έχουμε τηγανίσει.

6. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.