BACK

Φιλέτα μπακαλιάρου με χυμό γκρεϊπφρουτ

Η γιορτή του Ευαγγελισμού είναι συνυφασμένη με την μαγειρική του μπακαλιάρου. Αν θέλετε να τον μαγειρέψετε κάπως διαφορετικά, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή που σας προτείνουμε!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1 (1 vote)

Συστατικά:

6 φιλέτα φρέσκου μπακαλιάρου
2 σφιχτά αυγά
100 γραμμάρια βούτυρο
1 γκρέιπφρουτ
50 γρ. φρέσκια κρέμα
λάδι
μαϊντανό
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Σκουπίστε με προσοχή τα φιλέτα και αλευρώστε τα ελαφρά. Λιώστε 50 γραμ. βούτυρο μαζί με 3 κουταλιές της σούπας λάδι και ροδίστε τα φιλέτα (από τις δυο πλευρές) ελαφρά σε ένα τηγάνι. Παράλληλα, σε άλλο τηγάνι, λιώστε σε χαμηλή φωτιά το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέστε την κρέμα, τον μισό χυμό από το γκρέιπφρουτ και τα δύο αυγά που τα σπάτε με το πηρούνι. Αλατοπιπερώνετε και χωρίς να τα αφήσετε να βράσουν, διατηρήστε τα ζεστά. Όταν ετοιμαστεί το ψάρι, σερβίρετέ το ζεστό αφού το ραντίσετε με την σάλτσα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips

Μπορείτε να την φτιάξετε και με ξαλμυρισμένα φιλέτα παστού μπακαλιάρου.
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: