BACK

Φασόλια γιαχνί

Τα φασόλια δεν τρώγονται μόνο σούπα. Νόστιμα και αρωματικά μπορείτε να τα σερβίρετε σε ρηχό πιάτο, αφού η όμορφα δεμένη σάλτσα σας θα καλύπτει το όσπριο, χωρίς να το κάνει να κολυμπάει μέσα της. Τέλειο χειμωνιάτικο πιάτο με ένα ωραίο κόκκινο κρασί!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 φλ. ξερά άσπρα φασόλια, μουλιασμένα από βραδίς
1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι
σκόνη τσίλι ή μπούκοβο

Οδηγίες:

1. Βράζουμε σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα τα φασόλια για περίπου 5 λεπτά. Αλλάζουμε το νερό και τα ξαναβάζουμε να βράσουν για άλλα 15 λεπτά σε ανοιχτή κατσαρόλα που έχουμε ρίξει μέσα τρία ποτήρια ζεστό νερό.

2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει.

3. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από το νερό που έβρασαν τα φασόλια καθώς και τον πελτέ ντομάτας, το μαϊντανό, το αλάτι και τη σκόνη τσίλι. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτα.

4. Βάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα φασόλια.

5. Ρίχνουμε το δυόσμο και βράζουμε τα φασόλια για άλλες δυο ώρες σε χαμηλή φωτιά ή για 30 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας.

 Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι τρυφερά φασόλια που καλύπτονται από μια πηχτή σάλτσα ντομάτας. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: