BACK

Ελληνική μπρουσκέτα με ψητά ντοματίνια και ανθότυρο

Όταν ψήνονται τα ντοματίνια στο φούρνο βγαίνουν τα αρώματα τους και τα φυσικά τους ζάχαρα καραμελώνουν...δεν νομίζουμε ότι χρειάζεστε και πολλά ακόμη για να πειστείτε να δοκιμάσετε αυτήν την συνταγή..ε;;

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ. ντοματίνια
200 γρ. ανθότυρο
2 κ.γλ. θυμάρι
2 κ.γλ. βασιλικός
1 κ.σ. ζάχαρη
16 καπαρόφυλλα
ελαιόλαδο
ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
Παξιμάδια για το σερβίρισμα






 

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα θυμαριού και βασιλικού, την ζάχαρη και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.

Τα ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε το ανθότυρο, ρίχνουμε το υπόλοιπο θυμάρι και βασιλικό και το πλάθουμε σε μικρές μπάλες.

Ανακατεύουμε καλά τα ψημένα ντοματίνια με τις μπάλες του ανθότυρου, τα καπαρόφυλλα, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο και τα σερβίρουμε πάνω στα παξιμάδια σαν μπρουσκέτες.