BACK

Αυγά με λαχανικά και στάκα

Πανδαισία γεύσεων από απλά και ταπεινά υλικά! Η στάκα, πάντα με μέτρο, δίνει μια τελείως άλλη διάσταση και γεύση στα φαγητά μας. Εδώ τα αυγά συνδυασμένα με χόρτα σε μια απίστευτη συνταγή!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (1 vote)

Συστατικά:

2 φλ. μαγειρεμένο σπανάκι, τεύτλο ή τσουκνίδες
αλάτι
2 κ.γλ. του γλυκού ελαιόλαδο και βούτυρο ή στάκα
3 κ.σ. γιαούρτι (προαιρετικά)
4 αυγά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-4 ζεστές φέτες ψωμί του τοστ

Οδηγίες:

Τεμαχίζουμε σε χοντρά κομμάτια τα μαγειρεμένα χόρτα και δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζονται αλάτι (μην ξεχάσετε να βάλετε γάντια αν πρόκειται να πιάσετε τις τσουκνίδες).

Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο ή τη στάκα σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι.

Προσθέτουμε τα χόρτα και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού

Ρίχνουμε το γιαούρτι (αν χρησιμοποιουμε).

Ανοίγουμε μικρά κενά στα χόρτα, αφήνοντας περίπου τον ίδιο χώρο ανάμεσά τους.

Σπάμε κι από ένα αυγό μέσα σε κάθε κενό, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν τα αυγά και να ανέβει στην επιφάνεια το λίπος από τη στάκα.

Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με ζεστό ψωμί.