BACK

Αστακός βραστός

Το καλύτερο θαλασσινό πιάτο του καλοκαιριού.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (6 votes)

Συστατικά:

1 αστακός περίπου 1 κιλό
νερό
αλάτι
1 δαφνόφυλλο
1/2 ποτήρι του νερού ξίδι
 

Οδηγίες:

Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα μαζί με το αλάτι, το ξίδι και το δαφνόφυλλο.

Αφού πάρει βράση το νερό, βάζουμε μέσα τον αστακό και τον βρά­ζουμε για 20-25 λεπτά.

Τον κόβουμε με σκληρό μαχαίρι στη μέση.

Σερβίρεται με λαδολέμονο  ή με μαγιονέζα, κρύος ή ζεστός.

Σημείωση

Για το χρόνο βρασίματος, υπολογίζουμε 10-12 λεπτά για κάθε μισό κιλό αστακού.

 

Από το βιβλίο "Συνταγές της Τασίας"- Τασία Δενδρινού

Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: