BACK

Ανοιχτά σάντουϊτς με ψητά λαχανικά, φορμαέλλα και λιαστές ντομάτες

Πολύχρωμο, πολυβιταμινούχο, αρωματικό και απίθανα γευστικό ελφρύ γεύμα! Τα σάντουιτς τρώγονται καλύτερα....ανοιχτά!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 μελιτζάνες
4 κολοκυθάκια
2 κίτρινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
2 ντομάτες
300 γρ φορμαέλλα
6 λιαστές ντομάτες (από βαζάκι σε ελαιόλαδο)
βασιλικό και θυμάρι
ελαιόλαδο
μπαλσάμικο
αλάτι και πιπέρι
ψωμί για σάντουϊτς της αρεσκείας μας
φρέσκο βασιλικό

Οδηγίες:

1. Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα.

2. Ετοιμάζουμε το ντρέσσινγκ με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το θυμάρι και τον βασιλικό

3. Ρίχνουμε αυτή την ελαφριά σάλτσα στα λαχανικά μόλις ψηθούν.

4. Κόβουμε σε φέτες τη φορμαέλλα την αλοίφουμε ελαφρά με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και την ψήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει.


5. Κόβουμε σε φέτες και ψήνουμε το ψωμί

6. Στραγγίζουμε από τα υγρά τους τα λαχανικά και τα στρώνουμε εναλλάξ στις φέτες του ψημένου ψωμιού.

7. Συνεχίζουμε με την φορμαέλλα και τέλος ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις μοιράζουμε στα σάντουϊτς.


8. Γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.