BACK

Αμυγδαλόπιτα

Γιατί να τρώμε μόνο καρυδόπιτα; Να μια συνταγή για όσους αγαπάνε τα αμύγδαλα πιο πολύ από τα καρύδια!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (1 vote)

Συστατικά:

350 γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα
3 μικρές φρυγανιές κοπανισμένες
8 αυγά
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
300 γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα λεμονιού
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ

Για το σιρόπι
350 γρ ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμό μισού λεμονιού

Οδηγίες:

Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν.

Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα του λεμονιού.

Ρίχνετε τέλος και τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι.

Βουτυρώνετε μία φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά και περιχύνετε το γλυκό όσο είναι ακόμη ζεστό.

Tips

Το παγωτό καϊμάκι είναι ο τέλειος συνδυασμός