BACK

Αιγυπτιακό κοτόπουλο στιφάδο με λαχανικά

Ένα στιφάδο διαφορετικό και όμως απίστευτα νόστιμο και αρωματικό. Με αρώματα από την Αίγυπτο αυτό το κοτόπουλο στιφάδο θα σας κλέψει την καρδιά!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

8 φλ. νερό
2 φλούδες κάρδαμου
2 ½ κιλά κοτόπουλo
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
1 φύλλο δάφνης
2 (250 γρ.) πακέτα φρέσκο σπανάκι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γλ. τριμμένο κολίανδρο
3/4 κ.γλ. αλάτι
10 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 κ.γλ.  χυμό φρέσκου λεμονιού
2 φλ. ζεστό μαγειρεμένο ρύζι

Οδηγίες:

1. Αναμειγνύουμε τα 5 πρώτα συστατικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
2. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και αφήνουμε να μαγειρευτεί ξεσκέπαστο για 60-90 λεπτά.
3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να κρυώσει.
4. Στραγγίζουμε σε ένα τουλπάνι ή ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι το ζωμό του κοτόπουλο μέσα σε ένα μπολ. Πετάμε τα στερεά.
5. Ξαναβάζουμε το ζωμό στην κατσαρόλα.
6. Αφαιρούμε και πετάμε τα κόκαλα από το κοτόπουλο και κόβουμε σε μπουκίτσες. Διατηρούμε ζεστό.
7. Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
8. Προσθέτουμε σε δόσεις το σπανάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μαραθεί.
9. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
10. Προσθέτουμε τον κορίανδρο, το αλάτι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το σκόρδο. 
11. Ρίχνουμε στο μείγμα από σπανάκι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας.
12. Σερβίρουμε το κοτόπουλο και το μείγμα από σπανάκι πάνω στο ρύζι.

Tips

Tο μείγμα σκόρδου-αλατιού-κολίανδρου που φτιάχνουμε ονομάζεται Ta’liya.