BACK

Αγκινάρες σούπα με κριθάρι και τριμμένο αμύγδαλο

Ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξετε τις αγκινάρες όσοι τις αγαπάτε και αναζητείτε νέους τρόπους μαγειρέματος. Εδώ σαν σούπα με κριθάρι, που την κάνει φαγητό και με τη γεύση αλλά και την τραγανή αίσθηση του αμύγδαλου στο στόμα που κάνει το πιάτο σας πραγματικά πρωτότυπο! Ένα πιάτο κατάλληλο για χορτοφάγους και νηστεία.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

6 αγκινάρες
1 πατάτα
1 πράσο
2 φύλλα δάφνη
150 γρ. κριθάρι περλέ
1 λεμόνι
1 πορτοκάλι
40 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
1 κ.γλ. μαϊντανό τριμμένο
παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι

Οδηγίες:

  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα, κόβουμε τις άκρες, βγάζουμε το χνούδι, τις κόβουμε σε οκτώ κομματάκια και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι.


1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά το πράσο

2. Προσθέτουμε τις αγκινάρες μαζί με την πατάτα και τα αφήνουμε να πάρουν γεύση γύρω στα πέντε λεπτά με την κατσαρόλα σκεπασμένη.


3. Ξεπλένουμε το κριθάρι με τρεχούμενο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Το παρακολουθούμε και, μόλις πάει να κολλήσει, ρίχνουμε1.5 lt κρύο νερό.

4. Αφήνουμε να πάρουν βράση, αλατίζουμε, προσθέτουμε τη δάφνη και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά γύρω στη μία ώρα.

5. Αλατίζουμε, τρίβουμε από πάνω λίγη πορτοκαλόφλουδα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και "ραντίζουμε" το κάθε πιάτο με αμύγδαλο τριμμένο.