BACK

Αγκινάρες γεμιστές με ψημένες κόκκινες πιπεριές και φέτα

Νόστιμο, αρωματικό καλοκαιρινό ή ανοιξιάτικο πιάτο που θα γεμίσει με χρώματα το τραπέζι σας! Δοκιμάστε παραλλαγές ανάλογα με τη φαντασία και τη διάθεσή σας! Αντικαταστήστε τα καρύδια με αμύγδαλα ή φουντούκια, προσθέστε μαϊντανό στο μείγμα σας και γενικά πειραματιστείτε!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

8 μεγάλες στρογγυλές αγκινάρες
3 ψημένες κόκκινες πιπεριές ξεφλουδισμένες και κομμένες
1/2 φλ. κομμένα καρύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες
1½ φλ. τρίμμα φέτας
1 πρέζα θυμάρι
2 κ.σ. ούζο
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 φλ. reggato τριμμένο
8 κ.γλ. ψίχουλα ψωμιού (προαιρετικά)

Οδηγίες:

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C

1. Βάζουμε τις πιπεριές και το σκόρδο σε ένα πολυκόφτη και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Τις βγάζουμε από τον πολυκόφτη και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

2. Βάζουμε τα καρύδια και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τις πιπεριές.

3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τρίμμα της φέτας, το θυμάρι, το ούζο και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.

4. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό που έχουμε αλατίσει και το αφήνουμε να βράσει. Ζεματίζουμε τις αγκινάρες για 4-5 λεπτά μέχρι ίσα-ίσα να μαλακώσουν.

5. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.

6. Γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μείγμα και ρίχνουμε από πάνω, αν θέλουμε, τα ψίχουλα. Πασπαλίζουμε με το  reggato.

7. Ψήνουμε τις αγκινάρες στο φούρνο, για περίπου 25 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε

Tips

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφήνοντας τα εσωτερικά τρυφερά φύλλα γύρω από την καρδιά της αγκινάρας, έτσι ώστε να μοιάζει η αγκινάρα με κυπελλάκι. Κόβουμε τα κοτσάνια μέχρι τη βάση με τέτοιο τρόπο ώστε να στέκονται οι αγκινάρες. ​Αφαιρούμε το ιώδες χνούδι της αγκινάρας. Βάζουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: