BACK

Αγκινάρες με γαρίδες και ματζουράνα

Μία γνήσια ανοιξιάτικη συνταγή που μάλιστα την τιμούν όσοι στην διατροφή της νηστείας συμπεριλαμβάνουν τις γαρίδες.΄

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

12 αγκινάρες
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
500 γρ γαρίδες Νο3
500 γρ πατάτες
ελαιόλαδο
2 κ. σούπας φρέσκη ματζουράνα ή 1 κ. σούπας ξερή
½ ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις αφήνουμε σε νερό με λεμόνι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή σε μικρές μπαλίτσες με το ειδικό κουταλάκι παριζιέν.

Σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πατάτες και τις αγκινάρες. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών μέχρι να σκεπάσουμε τα λαχανικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 30–40 λεπτά περίπου.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο με την ματζουράνα. Αλατοπιπερώνουμε και τις προσθέτουμε στις μαγειρεμένες αγκινάρες και αφήνουμε 2-3 λεπτά στη φωτιά για να δέσουν οι γεύσεις. Γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tips

Και καραβίδες ταιριάζουν αν τις βρείτε φρέσκιες.