BACK

Ρολά μελιτζάνας με τυρί και ντομάτα

Ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά πιάτα που μας έχει έρθει από την Ιταλία. Το κρασί λοιπόν που του ταιράζει είναι μια δροσερή Valpolicella.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.8 (4 votes)

Συστατικά:

4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
Eλαιόλαδο για το τηγάνι
300 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μπαστούνια ανάλογα με τις φέτες μελιτζάνας
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο Μαϊντανό
μπόλικη σάλτσα ντομάτα
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε  τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν.
Στραγγίζουμε καλά και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Τυλίγουμε την κάθε φέτα μελιτζάνας με ένα κομμάτι τυρί, ασφαλίζουθμε με οδοντογλυφίδα εάν και εφόσον χρειάζεται λόγω μεγέθους του λαχανικού,  κι απλώνουμε σε ταψάκι.
Περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτα. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  μέχρι η σάλτσα να πήξει, περίπου για 20 λεπτά.

Tips

Προσθέτουμε όποιο μυρωδικό μας αρέσει σε αυτή τη συνταγή πριν βάλουμε το ταψί στον φούρνο.