BACK

Ρεβύθια με γιαούρτι

Ιδανικό πιάτο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (2 votes)

Συστατικά:

100 γρ. ρεβύθια
½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό Total
2 πίτες (ψωμί)
3 κουταλιές κουκουνάρι
3 νυχάκια σκόρδο
1-2 κουταλάκια δυόσμο
1 κουταλιά βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε με λίγο νερό, ίσα ίσα να τα σκεπάζει, για μια ώρα περίπου, μέχρι να γίνουν.
Τα αλατίζουμε 10’ πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε το γιαούρτι, καλά στραγγισμένο, με το σκόρδο κοπανισμένο και λίγο πιπέρι.
Ψήνουμε το ψωμί ανοιχτό στο φούρνο, να γίνει σαν παξιμάδι και το σπάζουμε σε κομματάκια ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/