BACK

Πατάτες γεμιστές με μπριάμ

Οι πατάτες όταν κοπούν στην μέση φτιάχνουν από τις πιο νόστιμες φωλιές για οτιδήποτε βάλει ο νους μας. Σήμερα σας τις δίνω σε vegetarian μορφή.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

12 μέτριες πατάτες μέτρια βρασμένες με την φλούδα τους
½ φλ. Παρθένο ελαιόλαδο
2 μελιτζάνες αργίτικες
2 κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια ξερά ροδέλες
½ κιλό ντομάτες τριμμένες
12 ντοματάκια τσέρι, κομμένα στην μέση
2 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες κυβάκια
ψιλοκομμένο μαϊντανό καi δυόσμο
12 φέτες κασέρι, κατά προτίμηση παλαιωμένο
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις πατάτες οριζόντια στην μέση, κι αδειάζουμε έτσι ώστε να δημιουργηθούν βαρκούλες. Κόβουμε την μελιτζάνα και το κολοκυθάκι σε κυβάκια.
Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να αλλάξει το χρώμα του. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, πιπεριές, τα μικρά τσέρι ντοματίνια και τα κολοκυθάκια,  και σοτάρουμε για να μαλακώσουν αρκετά. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε λίγο να πιει το ζουμάκι του, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα και τον μαϊντανό και τον δυόσμο.  Γεμίζουμε τις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου, ανάλογα με την ποιότητα της πατάτας. Απλώνουμε από πάνω μία φέτα παλαιωμένο κασέρι και βάζουμε πάλι για λίγο στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.