BACK

Νόστιμο κοτόπουλο στη γάστρα

΄Ενα πεντανόστιμο, ζουμερό κοτόπουλο που γίνεται πανεύκολα με ψήσιμο στην γάστρα

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (5 votes)

Συστατικά:

10 μπουτάκια κοτόπουλου
600 γραμμάρια πατατούλες baby
500 γραμμάρια ντοματίνια
1 πορτοκάλι κομμένα στα τέσσερα
4 κουταλιές της σούπας οξύμελι (μπαλσάμικο με μέλι)
150 γραμμάρια φέτα ή καλαθάκι Λήμνου
μισή κουταλιά κύμινο (προαιρετικά)
1 κουταλιά σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
ρίγανη
λάδι
αλατοπίπερο

 

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ο C.
​Πλένουμε τις πατατούλες και τις βράζουμε με τη φλούδα για 10-15 λεπτά.
Όταν βράσουν τις πατάμε με το πιρούνι ή το χέρι μας να σπάσουν και ν' ανοίξουν λιγάκι.
Σε γάστρα με καπάκι βάζουμε το κοτόπουλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από το σουσάμι.
Τα ντοματίνια τα προσθέτουμε ολόκληρα, εκτός αν είναι μεγάλα, οπότε μπορούμε να τα πιέσουμε λίγο να σπάσουν και να βγάλουν το ζουμάκι τους στο φαγητό μας.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου  μία ώρα και 30' πριν το τέλος, βγάζουμε το καπάκι να εξατμιστούν τα υγρά και να μελώσει ωραία το φαγητό μας.
Σερβίρουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι.

 

Tips

Πάντα είναι καλύτερο να διαλέγετε κοτόπουλα βιολογικά