BACK

Μους Μοχίτο

Το Μοχίτο, το δροσερό ποτό που όλοι έχουμε συνηθίσει να πίνουμε τελευταία, μετατρέπεται σε απίθανη μους εξ ίσου γευστική

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

1 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη  
χυμό από 6 λάιμ (μοσχολέμονα) 
3/4 φλ. ζάχαρη καστανή 
5 αυγά χωρισμένα 
3 κ.σ. ρούμι 
1 φλ. κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί  με 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο 
λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
 

Οδηγίες:

1. Μαλακώνουμε την ζελατίνη σε λίγο χλιαρό νεράκι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα. 

2. Σε μπαιν μαρί, χτυπάω με σύρμα τους κρόκους με τον χυμό από τα λάιμ, και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει, περίπου για 8 λεπτά.

3. Όταν πήξει αρκετά, προσθέτουμε την ζελατίνη και μετά το ρούμι. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε αμέσως σε μια λεκανίτσα με παγάκια για να σταματήσουμε το ψήσιμο.

4. Μόλις πέσει κάπως η θερμοκρασία, προσθέτουμε τον δυόσμο και το χρώμα. Διπλώνουμε προσεκτικά με σπάτουλα την σαντιγί και τέλος την μαρέγκα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει η μους. 

5. Μοιράζουμε σε ποτήρια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά η μους, τουλάχιστον για 2 ώρες. 

Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: