BACK

Μαρμελάδα μήλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο

Νόστιμη και αρωματική μαρμελάδα για τέλεια πρωινά αλλά και για τάρτες μηλόπιτες και πάστα φλώρα

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.4 (11 votes)

Συστατικά:

2 κιλά μήλα κόκκινα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
2 κιλά ζάχαρη
1 κουτ. γλ. κανέλα τριμμένη ή 2 ξυλάκια 
2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
Χυμό από ένα λεμόνι

Οδηγίες:

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα τριμμένα μήλα, την ζάχαρη, την κανέλα, τον γλυκάνισο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για σαράντα λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.
Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού αφαιρούμε τον γλυκάνισο και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Γεμίζουμε τα έτοιμα ζεστά αποστειρωμένα βάζα με την ζεστή μαρμελάδα.
Τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Τα συντηρούμε στο ψυγείο μας για τουλάχιστον έξη μήνες εφ όσον έχει γίνει σωστά η αποστείρωση και το σφράγισμα.

 

Πως αποστειρώνουμε τα βάζα