BACK

Κοτόπουλο πανέ με κάρδαμο και ξύσμα λεμονιού

Μια υπέροχη συνταγή, εύκολη και υγιεινή,  που ταιριάζει απόλυτα με τον πουρέ που τον συνοδεύει.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.7 (3 votes)

Συστατικά:

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

2 φλιτζάνια ξινόγαλο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κουταλιές σούπας λάδι

4 σκελίδες κάρδαμο κοπανισμένο

Αλάτι Πιπέρι

Φρυγανιά τριμμένη

3 πατάτες

1 καρότο

4 κουταλιές σούπας παρμεζάνα

3 κουταλιές σούπας βούτυρο

Οδηγίες:

Κόβουμε το φιλέτο στη μέση και μετά στα τέσσερα και το μουλιάζουμε στο 1 φλιτζάνι ξινόγαλο να κολυμπάει ευρύχωρα.

Προσθέτουμε το ξύσμα , το κάρδαμο , το λάδι , αλάτι και πιπέρι . Τα αφήνουμε στην άκρη .

Βράζουμε τις πατάτες με το καρότο να μαλακώσουν μέχρι να διαλύονται με το πιρούνι .

Αφού έχουν μείνει μισή ώρα περίπου τα φιλέτα μέσα στο ξινόγαλο , τα περνάμε στη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα . Τα βάζουμε στο

γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Στραγγίζουμε τις πατάτες και το καρότο , ρίχνουμε το βούτυρο , σιγά σιγά το άλλο φλιτζάνι ξινόγαλο , την παρμεζάνα , αλάτι και πιπέρι και με το πιρούνι τα κάνουμε πουρέ

μέχρι να ανακατεύεται εύκολα και να γίνει ωραία αλοιφή λεία .

Βγάζουμε τα φιλέτα από το φούρνο και τα σερβίρουμε με τον πουρέ.