BACK

Κέικ με σταφίδες

Το κέικ με σταφίδες είναι το καλύτερο Φθινοπωρινό επιδόρπιο.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε και με μία φρέσκια καλοκαιρινή μαρμελάδα για ένα υπέροχο πρωινό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.7 (6 votes)

Συστατικά:

 

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμάρια  αλεύρι
220 γραμμάρια  ζάχαρη
3 αυγά
1  βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 φλιτζάνι γάλα
2  φλιτζάνια σταφίδες ανάμεικτες μαύρες και σουλτανίνα

 

Οδηγίες:

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε  μια φόρμα για κέικ.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και την βανίλια.
Προσθέτουμε τα αυγά  και ρίχνουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking-powder.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και το γάλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην  φόρμα .
Ψήνουμε για μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί σωστά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά για να το ξεφορμάρουμε.