BACK

Κέικ γεμιστό με γεύση Μερέντας

Ένα πραγματικά υπέροχο κέικ που έχει την υφή του τσουρεκιού αλλά την γέυση της μερέντας! Υπάρχει καλύτερος συνδυασμός;

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (5 votes)

Συστατικά:

180 ml χλιαρό γάλα 
2 φακελάκια ξερή μαγιά 
110 γρ ζάχαρη 
485 γ. αλεύρι μπλε διπλοκοσκινισμένο 
2 αυγά
210  γρ. βούτυρο μαλακωμένο 
100 γρ φουντούκια 
100 γρ κουβερτούρα χοντροκομμένη 
ένα αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για την επάλειψη 
ζάχαρη καστανή για το πασπάλισμα
 

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε το γάλα, την μαγιά, λίγο ζάχαρη κι αφήνουμε στην άκρη μέχρι το μείγμα να αφρίσει. Προσθέτουμε 80 γρ. από το αλεύρι και χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό, και μετά ένα ένα το αυγό, την υπόλοιπη ζάχαρη, αλάτι. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα κια σιγά σιγά ρίχνουμε μέσα το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μμείγμα. Βάζουμε 150 γρ. βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να είναι ελαστική και γυαλιστερή, περίπου 5 λεπτά.  Μεταφέρουμε την ζύμη μέσα σε μια λεκανίτσα σιλικόνης, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη κι αφήνουμε να διπλασιαστεί, για μία ώρα τουλάχιστον.   

Σε ένα μπλέντερ χτυπάω τα φουντούκια μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να γίνουν αλοιφή. Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο. Ανοίγουμε την μία ζύμη δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο 20εκ  x 32 εκ. Απλώνουμε την μισή αλοιφή φουντουκιού από πάνω, αφήνοντας ένα περιθώριο 4 εκατοστά και ρίχνουμε από πάνω την μισή σοκολάτα. Ρολλάρουμε για να δημιουργήσουμε έναν κύλινδρο. Κολλάμε το τελείωμα με λίγο αυγόνερο. Τοποθετούμε σε μια φόρμα 9εκ x 19εκ. Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με το δεύτερο κέικ. Αφήνουμε τα κέικ να φουσκώσουν για μια ωρα περίπου, σε μέρος ζεστό. Με πινέλο αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγόνερο και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. 
Ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν από πάνω τ κέικ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο πριν τα βγάλουμε από την φόρμα.
 

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας στην γέμιση
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: