BACK

Καλοκαιρινή Τάρτα με Βερίκοκα

Μια τάρτα γκαλέτ που ταιριάζει πολύ στα καλοκαιρινά μας παγωτά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (5 votes)

Συστατικά:

1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα 

3 κ.κ μαρμελάδα βερίκοκο  

15 βερίκοκα καθαρισμένα και κομμένα στα 4 

1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό

ζάχαρη καστανή για την επιφάνεια

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους  200 C.
Απλώνουμε την σφολιάτα σε ένα στρογγυλο ταψί σιλικόνης, αφήνουμε να κρέμεται 3 εκατοστά απ' έξω και κόβουμε με ψαλίδι την υπόλοιπη.
Αλοίφουμε την μαρμελάδα. Απλώνουμε τα βερίκοκα κυκλικά, και βάζουμε ένα μισό στην μέση.
Αλοίφουμε με το αυγό όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν.
 


 

Tips

Η πιο νόστιμη ζάχαρη για γλυκά είναι η Demerara
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: