BACK

Φρέσκες αγγινάρες στην σχάρα με λαδοτύρι και άγριο θυμάρι Νάξου

Φρέσκιες αγγινάρες, τρυφερές, ζουμερές, λες και τρώγονται ωμές.

Το παραδοσιακό λαδότυρο Νάξου,καθώς και το θυμάρι του νησιού, προσθέτουν στο πιάτο μια αύρα Αιγαίου και ένα παραδοσιακό άγγιγμα γιαγιάς.

Εκεί είναι που μπαίνει το αβοκάντο......

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

12 αγγινάρες μικρές
Ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι

2 μεγάλα,ώριμα αβοκάντο
6 λιαστές τομάτες,σε μικρά κομματάκια
100γρ λαδότυρο,σε κυβάκια
2 πιπερίτσες πράσινες,σε ροδέλλες
30 μλ χυμός λεμονιού
Λίγο φρέσκο θυμάρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το grill.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι του σεφ, κόβουμε τις αγγινάρες παράλληλα, ξεφλουδίζουμε το κοτσάνι, σε δύο ίσα μέρη, αφού τις έχουμε πρώτα πλύνει καλά.
Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο θυμάρι.
Τις βάζουμε στο grill πρώτα με την πλευρά των φύλλων.
Εν τω μεταξύ,καθαρίζουμε και κόβουμε τα αβοκάντο σε κυβάκια.
Σε ένα μπολ,ανακατεύουμε το αβοκάντο, το λαδότυρο, τις λιαστές τομάτες, τις πιπεριές, το χυμό του λεμονιού και 40 μλ ελαιόλαδο.
Τελειώνουμε με το χυμό λεμονιού και όσο αλατοπίπερο μας ταιριάζει...
Γυρίζουμε τις αγγινάρες στην καλή τους μεριά να ψηθούν.
Μοιράζουμε τη σαλάτα μας σε πιάτα, τις αγγινάρες και τρίβουμε με το χέρι φρέσκο θυμάρι επάνω από το φαγητό μας.