Φιλέτα Σαρδέλας στο φούρνο με σκόρδο και ρίγανη
Οι πεντανόστιμες σαρδέλες είναι το καλύτερο γιατρικό για την καρδιά μας αλλά και ένα εύκολο γρήγορο και υγιεινό καθημερινό φαί.
Συστατικά:
1 κιλό σαρδέλες
4 σκελίδες σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
το χυμό από δύο λεμόνια
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Πλένουμε καλά τις σαρδέλες και τις καθαρίζουμε κόβοντας το κεφάλι και βγάζοντας το κεντρικό κόκκαλο.
Τις πλένουμε πάλι καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Μετά κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες.
Απλώνουμε κλειστές τις σαρδέλες σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω διαδοχικά το σκόρδο, τον χυμό από τα λεμόνια, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180° Κελσίου για 30 λεπτά κοιτάζοντας το φαγητό να μην στεγνώσει.
Μόλις βγει από τον φούρνο ρίχνουμε και λίγη φρέσκια ρίγανη για ντεκόρ και γεύση.
Συνοδεύουμε με μία χωριάτικη με σκληρή φέτα και ζυμωτό ψωμί.
Καλή σας όρεξη !!!
Υπέροχη σκέψη να ρίξετε λίγο τριμμένη φέτα 5 λεπτά πρίν βγουν από τον φούρνο.