BACK

Μια μπριζόλα για την Γιορτή του Πατέρα

Δεν έχω γνωρίσει πατέρα που να μην αγαπάει μια καλοψημένη μπριζόλα. Παραγγείλτε στον χασάπη το καλύτερο κομμάτι και ψήστε το με όλη σας την αγάπη. Έναν πατέρα έχετε. την αξίζει!
 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

2  μπριζόλες κόντρα, τουλάχιστον 200 γρ. η κάθε μια, οπωσδήποτε σε θερμοκρασία δωματίου  
3 κ.σ. ελαιόλαδο  
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
1 κ.κ θυμάρι φρέσκο
 

 

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε ένα βαρύ μαντεμένιο πυρίμαχο τηγανόσχαρο μέχρι που να καπνίσει. Λαδώνουμε τις μπριζόλες, και τις βάζουμε πάνω. Ψήνουμε για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά για ένα medium rare αποτέλεσμα. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, φυλάμε σκεπασμένες για 2 λεπτά, τουλάχιστον, έτσι ώστε τα ζουμιά τους να ενσωματωθούν μέσα στο κρέας, και μετά τις σερβίρουμε ολόκληρες ή ταλιαρισμένες.
 

 

Tips

Serve with plenty of BBQ sauce and crispy french fries. Heaven!