BACK

Εύκολη μαρμελάδα φράουλα

Η πιο απλή και εύκολη μαρμελάδα φράουλας που θα την λατρέψετε και θα την τρώτε για πρωινό αρκετό καιρό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (11 votes)

Συστατικά:

2 κιλά φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στην μέση
2 κιλά ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κλωναράκια βανίλιας

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις φράουλες τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε στην μέση.
Σε μία μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε σε στρώσεις τις φράουλες και την ζάχαρη.
Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήνουμε μερικές ώρες μέχρι οι φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους.

 


 


Προσθέτουμε το κλωναράκι της βανίλιας κομμένο στην μέση και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ξαφρίζοντας συχνά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και προσέχοντας να μην φουσκώσουν.
Σε 10 με 15 λεπτά θα είναι έτοιμες και το βλέπουμε όταν στέκεται η μαρμελάδα στην ανάποδη μεριά της κουτάλας μας και δεν τρέχει.
Προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και αφήνουμε ακόμη για 2-3 λεπτά να πάρουν μία ελαφριά βράση.
Την βάζουμε ζεστή σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Τοποθετούμε τα βάζα στο ψυγείο και τα διατηρούμε εκεί για έξι μήνες τουλάχιστον.