BACK

Σουφλέ με πατάτες και μανιτάρια

Ένα εύκολο σουφλέ που μπορείτε να το σερβίρετε σε μορφή ατομικού ορεκτικού. Τη νοστιμιά του εξασφαλίζει ο συνδυασμός της πατάτας, του τυριού, των μανιταριών και φυσικά της κρέμας. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.7 (9 votes)

Συστατικά:

4 πατάτες
250 γρ. μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι
100 γρ. μπέικον
φρέσκο δενδρολίβανο
100 γρ. γραβιέρα με γλυκιά γεύση
400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
αλάτι, πιπέρι
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
ελαιόλαδο
μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C

1. Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο με το δενδρολίβανο. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
2. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μπέικον σε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή 4 μικρότερα ατομικά σκεύη (πυρίμαχα) και απλώνουμε τις πατάτες.
4. Μοιράζουμε το μείγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι πάνω από τις πατάτες.
5. Περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος και τέλος ρίχνουμε τη γραβιέρα τριμμένη.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.